July 1, 2010

CHAPTER 1











bermulalah "chapter 1" selepas aku semak kemasukan uitm ni 363 ribu kali...
memang betul ada hikmah disebalik ujian, dugaan, kepahitan camni..
memang betul Allah hanya menguji bagi hambaNya yang mampu..
InsyaAllah aku mampu..

kadang2 geram tgk org y merungut macam ni

" ish uitm ni menyusahkan la...nk wat medical check up lah,,, blablabla"

"xde mase la nk wat mende2 merepek ni"

" jauhnya.... malas la nk sambung blaja jauh2"

mugkin korang patut tgk orang y macam ak nih...
kalo aku berpeluang untuk dpt offer sem ni
aku da bersyukur sangat...
cuma rezeki aku lambat sikit dari korang

banyak sangat aku dgr rungutan korang kat facebook ni
mule2 sedey sbb xdapat offer uitm
lepas tu geram sebab xde mase nk settlekan semua...
aku lak y geram tgk korang merungut.

"uitm"

1) semua kemasukan degree akan d buka pada 19hb june 2010
*ni kali pertama aku semak, aku xlayak*

2) semua rayuan akan d buka pada 26 june 2010
*ok, saya tunggu sampai sabtu ni*

3) harap bersabar, kami mengalami masalah system... anda d kehendaki tunggu sehingga 4 julai 2010
*err...bukan register 3 julai ke?*

4) anda d minta tunggu lagi dua minggu...kami masih lagi memproses kemasukan kamu semua.
*oleh itu, saya masih lagi menunggu...tarikh y ditetapkan masih lagi blm lepas*

oh Tuhan, tabahkanlah hati ini untuk menempuh semua ujianMu..
semoga ujian ini dapat menghapuskan dosa2 kecil
dan mendekatkan diri ini kepadaMu.

terima kaseh kpd kawan2 y bg semangat
bagi information pasal uitm
dan amek berat.. huhu ex wing capt..
maceh wan... terharu~~

soalan lazim.
(tolong jangan tny lagi)

1) ko xbuat rayuan ke?
dah, tapi lambat..sebab uitm suruh tunggu.

2) kenape dengan uitm ni?
tatau, dorang cakap system down, sebab student apply upu n uitm serentak.

3) aku pun amek upu, boley je...aku dapat tau.
dorang cakap, kalo dalam upu tu xapply uitm.. jadi la kes macam aku ni..
sebab data xmasuk dalam uitm, terus sampai kat kementerian
sebab upu tu under kementerian. so pihak uitm xleh wat pape (sepupu aku, 2010).

4) ko xdapat keputusan lagi ke?
takkk

5) sabar la ek..ada hikmah d sebalik semua ni
(err soalan ke?)
terimakaseh..InsyaAllah..


end of chapter 1

4 comments:

Syarinie Amran said...

gud luck
saya doakan awak dapat ape yang awak impikan :)
teruskan berdoa~

nur hidayah said...

syarinie: huhuhu maceh... InsyaAllah...

NurZalina Osman@ NinaCole said...

kakakku..insyaallah ada rezekimu nanti
bersabar laa yea...
kerana saya juga pernah merasa apa yang anda rasa sekarang nie...
sudah penat nangis, doa adalah senjata....
:)
smoga kamoo sukses slalu
syang kamoo

nur hidayah said...

nina: huhu tu la
mungkin rezeki akak lambat sket...
tp sayu gak la tgk kawan2 laen da pun bjuang mengejar cita2
akak masih lagi kat sini...
doakan la akak ek... :)