November 24, 2010

engineer atau accountant ?

skali skala bagi game untuk segarkan otak okay jugak..

nak2 otak memang xaktif masa cuti sem ni

jangan biarkan otak anda berhibernasi..

mari main game ni :)

pernah tak korang main game ni...



cara: selesaikan tanda soal tu...

kalau xpernah main, bagus....jum main

kalau pernah main, main lah lagi skali

  •  sekiranya anda seorang engineer, anda sepatutnya dapat menyelesaikannya dalam masa 3minit atau kurang.
  • sekiranya anda seorang architect, anda akan selesaikan dalam masa 3 jam.
  • sekiranya anda seorang doctor, anda akan selesaikan dalam masa 6 jam.
  • sekiranya anda seorang accountant, mungkin diselesaikan dalam masa 3 bulan.
  • dan.....sekiranya anda seorang lawyer, anda mungkin tidak akan dapat selesaikan game ni..... 

saya dapat selesaikan game ni dalam masa 2 minit... oh mungkin saya berbakat menjadi engineer. (yela...saya kan budak Bisnes  math )

mungkin saya memang tak layak amik bidang account. sebab mereka hanya akan selesaikan dalam masa 3 bulan... betul ke?

dah xdesperate nak amik account lagi.. saya suka course saya sekarang ni...



sila klik untuk tumbesaran

okay, itu nama saya, saya orang ke 153 yang dapat jawab game ni,
kalau anda dapat jawab game ni, dan mahu nama anda berada dalam list ni,
sila la emel saya...
nurhidayah.mhd@gmail.com 

ps: ada password tau untuk masukkan nama anda dalam list ni, passwordnya....... jawapan yang anda dapat

14 comments:

mastengooo said...

hak ala...aq dpt jugak....x lebh 3mint...:p

nur hidayah said...

tengo: yaaaa engineer ekek :P
anda xsalah pilih course

nurul ain said...

aku dpt jawab. tp kan aku tak paham mcm mn nk masukkan nama dlm list tuh?
aku kne g mana mana laman web ke?

mastengooo said...

hohoho...insyaAllah btl...lau salah plh ngs aq..3thn dip kot....

azie said...

tgk jer mcm da mls nk fkr.
adakah sy seorg lawyer???
haha.;p

nur hidayah said...

ain: kalau nk masukkan bg emel ko..
mende ni dlm emel..dlm excel..

azie: ada bakat jadik lawyer nih :P

Kay J said...

la dayah.. soalan ape ni? senang je.. tp apesal akak tak suka engineer? tolongla.. =)

nur hidayah said...

kak k: haha akak ada bakat jadik engineer nih :P

Fatul Akrul Ramli said...

13 ek jawapan dia?

nur hidayah said...

fatul: yezza

anDi said...

aku lawyer kot.

ces, pdhl tengok soalan pun x. begitu malas nak berfikir skang ni. hoho

nur hidayah said...

andi: oh tidak...otak kamu da berhibernasi.. ekek

Muz said...

less than 2 minutes~

cik ateen said...

anda sudah di tag!

sila pg link ni...
http://sisillybilly.blogspot.com/2010/11/contest-kids-baby-photo-contest.html