December 22, 2009

bila nk kawen ni,,

bengangnye dgn org y xpaham bahasa ni
dia bajet dia betul semua
sakit ati~~

ok ni semua mukadimah utk entry kali ni..

cerita dia pendek je...nk d pendekkan lagi..
pagi td ada org misscall. (xtau la dia call ke ape)
so..aku message dia balik..
biasanya aku xlayan org misscall2 ni..lagi2 no y aku xkenal
aku takut ada appointment ja..

eyda: salam..sape ni

si misscall: tolong talipon harissa (aku xkisah nk dedahkan name dia...padan muke!!!). dia minta duit sekolah. jangan lari dari tanggungjawab.

eyda: kamu salah org ni...saya xkenal harissa. saya ni student lagi

si misscall: tak kesah la. polis akan menyusul. kami semua da tahu siape awak dan anak2 othman yang besar pun da tau cerita sebenar. kami akan dapatkan aidil anak zuraida. mahkamah akan menentukan.
(perh time ni aku rasa cam nk cakap " ow bgs la..pegila..aku dulik hape..wakaka")

eyda: kamu salah orglah..

si misscall: kami da bosan dengan zuraida tuan punya nombor ni. kamu pulangkan lah nombor sebelum kami hantar biro dan polis. anak2 Othman tau dan saksi nombor ni punya. kalau kamu berani, kamu talipon biro sekarang sebab mereka ada nombor ni dari tahun lepas lagi

eyda: (sakit hati~~~~ "bunguk!" ni la y aku nk cakap skrg). kamu salah org ni...no ni saya beli tahun lepas. dah didaftarkan dgn nama saya.

si misscall: oh xpe la..

tu je ending dia...kuaja sungguh..bknnye nk mintak maaf ke ape..
aku rasa macam nk mencarut je dgn budak tu
nsb baek la mak bpk aku xaja cane nk mencarut
haiz....
terimakaseh mak ayah... anda berjaya didik ank anda dgn cemerlang haha

message tadi tidak di edit..dan perasaan saya y sakit hati itu adalah benar2 belaka.

actually.. nombor aku ni agak femes kut..
dulu ada student dari uthm cari pensyarah mereka y bernama en.Hendra
ada la dlm 40org carik..call2..message2... anta message raya la..
nk cakap pasal assgmnt la.
sekarang ni carik zuraida pulak
lps ni korg nk carik sape!!!
arghh stress sungguh

stress ni bertambah bile aku berchatting dgn encik ain.
walaupun sekejap
dia telah bg satu link y akan menambahkan lagi stress aku






aku harap korang dpt layan tanpa stress.

ahah ni bukan sebarangan video tau.
walaupun pasal ceramah kawen.
korang jangan la ingt aku gatal sangat nk tgk mende ni
saje nk menceriakan hari2 aku

video ni ok je sbnrnye
klaka jer..
aku stress sbb line lembab
haha..

aku pun xabes tgk lagi..
lps ni nk sambung lagi tgk :P

amaran:
mereka y berumur bawah 18 tahun dinasihatkan tgk dgn kebenaran atau pengawasan ibu bapa atau penjaga.
terimakaseh :D

12 comments:

cik ateen said...

hahaha....
kesian ko dpt pggilan hangit..
hehehe...
:P
bru nk update blog ker??
:P

nur hidayah said...

kui3 da lame aku biakan
kesian lak
ekeke..
nsb baek la tu cume msg je
kalo aku dia call aku da ngamuk gak kut

ice lemon tea said...

hahahha..lwak btul....terguling2 ak nk gelak....hahaha...

ak biasa nye org ah tong la..leong la...sume nama cina...ahahha...

heytheresyaira said...

ahaha..lek doyot lek..
aku nasehatkan kau tuka je no weyh..

nti kang ade plak yg mntk catering la ape la..haha!

anDi said...

salam,
ni blog en.hendra ke?

kah3

klo mcm ni rela lg kene kaco ngn stud en.hendra drpd si miskol neh.kui3

no. ko y kasi kat ak, xde sape lak brani miskol.kes3. lalala~

nur hidayah said...

to ice lemon tea: wakakak ko pun same ke? mst no celcom kan?? ekeke
nsb baek la aku dpt melayu..huhu

to syaira: kui3 aku xleh nk tuka no la...
no aku ni d gunakan utk appointment dgn doc.
memang aku akan stay je kut
mls mau tuka2 huhu.. kang tuka no laen
dia carik org laen lak

to andi: ekekek wat mase ni encik hendra da xde sape carik aa
kui3 xpe la nin..tu rejeki ko kut
xde sape mau kaco

NOOR FATIN said...

hahaha..naya je..haha

num mxs aku dlu pnh ditampal di fs lucah..lg siot kan..berpuluh2 pggilan aku trima..last2 aku tkar num.hihi

nur hidayah said...

to fatin:
yaaa kuaja giler
sape y pass num ko?
bgs tindakan ko
kalo aku jadik ko
aku pun tuka gak kut

muhammad said...

moral: sabarlah menghadapi dugaan

i . s said...

haha bes gle org yg anta msg kt kau 2. mintak nombo die wey. aku nak bkenalan! huahua =))

nur hidayah said...

to muhammad: hahaha tu la..nsb baek la iman d dada ni masih ada
kalo x...memang da abes da dia :P

to i.s.: hahah ko nk no dia ke
ko misscall aku
nnt aku suruh ko misscall dia
kui3 aku gtau aa ko la org y dia cari tuh

Ibnu Mutalib said...

assalamualaikum, video tu lawak,haih.
tapi kalau tak pegi xde sijil lak!